De toegevoegde waarde van een linkbuilding specialist

Naast techniek en content, is linkbuilding een cruciaal onderdeel van SEO. Linkbuilding moet op de correcte wijze uitgevoerd worden. Het is immers één van de manieren om een hoge positie in Google te verkrijgen. Wat is de toegevoegde waarde van een linkbuilding specialist? Lees er hier alles over.

 

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding omvat het verkrijgen van backlinks. Backlinks zijn links van een andere website naar jouw website. Deze backlinks lekken SEO waarde door aan jouw website. Het is dan ook cruciaal om relevante links te verkrijgen.

 

Naast de relevantie van links, is de autoriteit van het domein belangrijk. Domein Autoriteit geeft aan in hoeverre een website gezaghebbend is op het gebied van een bepaald onderwerp. De locatie van de backlink is tevens belangrijk. Een linkbuilding specialist plaatst een link in het bovenste gedeelte van de ‘’body’’. Dit combineert hij/zij met goede ankertekst en met relevante tekst om de backlink heen.

 

Een linkbuilding specialist kijkt naar de interne linkstructuur van een website. Deze moet goed in elkaar over lopen. Interne links brengen structuur aan op een website. De webpagina’s die naar elkaar toe linken, moeten relevant zijn.

 

Linkbuilding strategie

Een SEO professional stelt van te voren een linkbuilding strategie op. Een linkbuilding strategie is nodig, omdat linkbuilding foutgevoelig is. Wanneer je per ongeluk een slechte backlink binnenkrijgt, heeft dit negatieve invloed op de online vindbaarheid van een website. Een linkbuild-strategie verkleint dit risico.

 

Een linkbuilding strategie bevat hoe dan ook de volgende punten:

 

  • domein autoriteit;
  • locatie van de link;
  • het aantal keer dat er op een link geklikt wordt;
  • interne links;
  • de autoriteit van de schrijver;
  • pagina autoriteit.

 

Het is van belang om tijdens ieder SEO traject vooraf een gedegen linkbuilding strategie op te stellen en deze consistent uit te voeren. Een succesvolle SEO strategie hangt niet alleen af van linkbuilding, ook van content en techniek. Content zorgt er onder andere voor dat bezoekers langer op een website blijven hangen. Techniek gaat over onder andere de snelheid en veiligheid van een website.

 

De overige taken van een linkbuilding specialist:

 

  • het onderhouden van een linkbuild netwerk;
  • het analyseren van het backlinkprofiel;
  • het beoordelen van backlinks op kwaliteit en autoriteit.

 

Linkbuilding is een proces dat secuur moet gebeuren. Een slechte backlink heeft negatieve gevolgen voor de ranking van een website binnen de organische zoekresultaten. Om deze reden brengt het voordelen met zich mee om linkbuilding over te laten aan een SEO specialist die alles weet over linkbuilding.